Matematik

Afleveringsopgaver

21. marts 2022 af shahrivan - Niveau: A-niveau

Jeg har nogle opgaver, som jeg rigtig gerne vil have hjælp til. Nogen som har tid og lyst ? 

Se vedhæftet filer. 

På forhånd, tusind tak. :) 

Venlig hilsen 
Shahrivan Rashad 


Svar #1
21. marts 2022 af shahrivan

NÆSTE OPGAVE: 


Svar #2
21. marts 2022 af shahrivan

NÆSTE OPGAVE : SE VEDHÆFTET FIL 


Svar #3
21. marts 2022 af shahrivan

(SIDSTE ) NÆSTE OPGAVE : SE VEDHÆFTET FIL 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2022 af OliverHviid

Ej, kom nu selv lige med nogle forsøg eller ideer; Studieportalen er ikke gratis lektielavning.


Svar #5
21. marts 2022 af shahrivan

Jeg har prøvet Oliver - Jeg spørg ikke, før jeg selv har prøvet. 
har simpelthen brugt så lang tid på de andre opgaver og kan derfor ikke andet end række ud nu. 

Og ingen har absolut sagt at det er gratis lektielavning - jeg rækker blot ud. 

/Shahrivan 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2022 af ringstedLC

#0: 6.D2.1

a) Bestem s(1)

b) y(t) er kasteparablen for stødet, altså stødets højde. Når den er "0" lander kuglen. Den t-værdi indsættes i x(t) som er stødets længde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2022 af ringstedLC

#1: 6.D2.2

b) Koordinatssystemets omløbsretning er "mod uret". Afsæt punkterne s(0) og s(π).

c) Se på parameterkurven. Vektor v tangerer kurven.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2022 af ringstedLC

#2: 6.D2.3

b) 

\begin{align*} \vec{\,r}(t) &= \binom{0}{y(t)}\Rightarrow t_y=\;? \\ \vec{\,r}(t_y) &= \binom{0}{y(t_y)}=\binom{0}{?}=S_y \\ \vec{\,r}(t) &= \binom{x(t)}{0}\Rightarrow t_x=\;? \\ \vec{\,r}(t_x) &= \binom{x(t_x)}{0}=\binom{0}{?}=S_x\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2022 af ringstedLC

#3: 6.D2.4

a) 

\begin{align*} P &= \vec{\,s}\left (\frac{\pi}{3}\right ) \end{align*}

b) 

\begin{align*} P=\binom{x_P}{y_P} &= \binom{x(t)}{y(t)}\Rightarrow t=\left \{\frac{\pi}{3};?\right \}\;,\;t\in\left \{ 0;2\pi \right \} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2022 af ringstedLC

#5

Jeg har prøvet Oliver - Jeg spørg ikke, før jeg selv har prøvet
har simpelthen brugt så lang tid på de andre opgaver og kan derfor ikke andet end række ud nu. 

Skriv hvad du har gjort og kom med nogle beregninger, der måske ikke stemmer med en facitliste eller lign. Bare ikke argumentet om, at du ikke har tid...

Det kan gøre vores hjælp til dig bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. marts 2022 af ringstedLC

#11

#2: 6.D2.3

b) 

\begin{align*} \vec{\,r}(t) &= \binom{0}{y(t)}\Rightarrow t_y=\;? \\ \vec{\,r}(t_y) &= \binom{0}{y(t_y)}=\binom{0}{?}=S_y \\ \vec{\,r}(t) &= \binom{x(t)}{0}\Rightarrow t_x=\;? \\ \vec{\,r}(t_x) &= \binom{x(t_x)}{0}={\color{Red} \binom{?}{0}}=S_x\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. marts 2022 af StoreNord

#0
Hvis din lærer accepterer brug af Geogebra, kan det være en stor hjælp i disse opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. marts 2022 af StoreNord

#9

"c) Se på parameterkurven. Vektor v tangerer kurven"  er forkert.
Skal være:       Vektor v følger banekurven og står vinkelret på stedvektoren.


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. marts 2022 af ringstedLC

#17: Begge udsagn er vel lige rigtige:

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. marts 2022 af StoreNord

Jeg mente, at hastighedsvektoren var s'. Men jeg tager måske fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. marts 2022 af ringstedLC

Nej, det tror jeg ikke.

Jeg har blot tegnet den repræsentant for hastighedsvektoren v, der udgår fra punktet P.

\begin{align*} P=\left (\sqrt{2},\sqrt{2}\, \right )\Rightarrow \overrightarrow{OP} =\vec{\,s} &= \binom{\sqrt{2}}{\sqrt{2}} =\vec{\,s}\left ( \frac{\pi}{4} \right ) \\ \widehat{\vec{\,s}\,}=\vec{\,v} &=\binom{-\sqrt{2}}{\sqrt{2}}=\vec{\,s}'\left ( \frac{\pi}{4} \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Afleveringsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.