Matematik

parameterfremstilling

23. marts 2022 af emilie123456789z - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig igang med følgende opagve (sat i bilag). 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2022 af SuneChr


Hældningskoefficient for l er 1/2          (to hen og én op)
For m bestemmes hældningskoefficienten ved, at de to hældningskoefficienters produkt er  (- 1).
Vi har et punkt linjen m skal gå igennem og dens hældningskoefficient og kan nu bestemme forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2022 af mathon

eller
            \small \begin{array}{lllllll} \textup{linjen }m\textup{ har}\\ \textup{normalvektor }&\overrightarrow{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{og dermed}\\ \textup{ligningen:}\\&\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\ y-4 \end{pmatrix}=0 \end{array}


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.