Matematik

f(x)=302,7*0,941^x

27. marts 2022 af llamaja - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med denne opgave nogle der kan hjælpe? ----

Efter at en person har fået en indsprøjtning af en bestemt medicin, aftager koncentration af medicinen i blodet. Denne sammehæng kan beskrives ved f(x)=302,7*0,941^x  hvor f(x) er koncentrationen i blodet (målt i ng/mL) og x er antal timer efter indsprøjtning. 

a) bestem koncentrationen efter 12 timer 

b) hvad fortæller tallet 0,975 om koncentrationen af medicinen i blodet?
c) Hvornår kommer koncentrationen ned på 1,2 ng/mL?

Hvis nogle kunne hjælpe ville jeg sætte stort pris på det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2022 af AMelev

x = antal timer efter indsprøjtning.
f(x) = koncentration ((ng/mL)

a) Overvej, hvad (x eller f(x)) der kendes, og hvad der skal bestemmes.

b) ??? Tallet 0,975 optræder ud af det blå. Tjek lige opgavens ordlyd igen. Tallet 0,941 = 94.1% er fremskrivningsfaktoren og fortæller, at koncentrationen aftager med 5,9% i timen.

c) som i a).


Skriv et svar til: f(x)=302,7*0,941^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.