Matematik

hjælp

29. marts 2022 af isabeell (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan lave opgaverne til den vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2022 af Moderatoren

Velkommen til.
Det er der garanteret.
Du skal bare først skrive dine problemer med opgaverne. Det kan anbefales, at du opretter en tråd for hver opgave. 

Husk ved hver tråd:
Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
29. marts 2022 af isabeell (Slettet)

hej hvordan bestemmer jeg f´(x) ved F(x)= x^4-14x^2+24x og hvordan løser jeg ligningen f`(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2022 af mathon

                   \begin{array}{llllll} \textup{Hvis}\\&&F(x)=x^4-14x^2+24x\\\textup{er en stamfunktion}\\ \textup{til }f(x)\\ \textup{er}\\&&f(x)=4x^3-28x+24\\ \textup{og}\\&& f{\,}'(x)=12x^2-28\\ \textup{hvoraf:}\\&& f{\,}'(x)=12x^2-28=0\\\\&& x^2=\frac{28}{12}=\frac{7}{3}\\\\&&x=\left\{\begin{matrix} -\sqrt{\frac{7}{3}}\\\sqrt{\frac{7}{3}} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.