Matematik

Grafens forløb og periode

03. april 2022 af James123456 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2022 af peter lind

Brug dit CAS værktøj eller et grafikprogram


Svar #2
03. april 2022 af James123456

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2022 af peter lind

Kender du ikke dit CAS værktøj ???. Så må du sandelig få det lært. Det er afhængig af hvilkt CAS værktøj du har. Brug hjælpefunktionen


Svar #4
03. april 2022 af James123456

Hvordan løses b) på geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2022 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} f(t) &= \sin\bigl(\omega \,t)\Rightarrow T_f=\frac{2\,\pi}{\omega } \end{align*}

b) 

\begin{align*} 2\,T_f=\frac{4\,\pi}{\omega } \end{align*}

c) Forøg eventuelt antallet af perioder for at se den fulde effekt af g.


Svar #7
03. april 2022 af James123456

#6 Hvordan skal jeg taste det ind på geogebra, når der er to perioder


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2022 af StoreNord

f(t)=3sin(1/2 pi t)+5   ,  0<=t<=2 pi 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. april 2022 af ringstedLC

Det gøres med et interval, fx:

\begin{align*} f(t) &= ...\;,\;0\leq (\textup{el.}<=)\,t\leq \frac{4\,\pi}{\omega} \end{align*}

Det er altid en god idé, at sætte et interval på de trigonometriske funktioner så PC'en ikke skal "løbe op ad bakke" hele tiden.

Man kan også risikere, at GG's visning opgiver at vise noget fornuftigt så hele tegneblokken bare er fx blå. Og ligegyldigt hvor du markerer for at flytte eller zoome, så rammer du kun grafen.


Svar #10
03. april 2022 af James123456

#8Så det er det jeg skal taste ind på geogebra? Hvorfor skal t ligge imellem 0 og 2pi?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. april 2022 af ringstedLC

#10: Det skal ligge som du beregner det i #6.


Svar #12
03. april 2022 af James123456

#11 Hvad skal t ligge imellem?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. april 2022 af ringstedLC

#12:

\begin{align*} f(t) = 3\cdot \sin\bigl(\tfrac{1}{2}\,\pi\cdot t)+5\Rightarrow \omega &= \tfrac{1}{2}\,\pi \\ T_f &= \frac{2\,\pi}{ \tfrac{1}{2}\,\pi} \\ \Rightarrow 2\,T_f &= \frac{4\,\pi}{ \tfrac{1}{2}\,\pi} \\ f(t) &= 3\cdot \sin\bigl(\tfrac{1}{2}\,\pi\cdot t)+5\;,\;0\leq t\leq 2\,Tf\end{align*}

Hvis GG er dit sædvanlige CAS-program, så anbefaler jeg, at du snarest afsætter den nødvendige tid til at lære at betjene det.


Svar #14
03. april 2022 af James123456

Hvordan skal jeg argumentere for grafens forløb i c)


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. april 2022 af SuneChr

c)
Læs om
Dæmpningsfaktoren for en dæmpet svingning.


Svar #16
05. april 2022 af James123456

#15 Kan du uddybe hvad du helt præcis mener :-)


Skriv et svar til: Grafens forløb og periode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.