Matematik

Vektorfunktioner

04. april 2022 af James123456 - Niveau: A-niveau

Hvordan løses a)?


Svar #1
04. april 2022 af James123456

Her er billedet


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2022 af SuneChr


a)  Den maksimale lodrette afstand findes, når kurven har vandret tangent.
     Af symmetriegenskaberne er det tilstrækkeligt at undersøge i første kvadrant.
     Differentiér andenkomponenten i vektorfunktionen og sæt lig med 0. Løs m.h.t. t
     Indsæt (de)t fundne t i den oprindelige andenkomponent, der gør y-komponenten størst.
     Gang med to til sidst, da hele afstanden skal findes.

   


Svar #3
04. april 2022 af James123456

Mange tak for dit svar. Jeg har netop forsøgt at differentiere og sætte lig 0, men jeg får uendelig mange løsninger? Hvad gør jeg forkert?


Svar #4
04. april 2022 af James123456

Kan det passe, at den største lodrette afstand er 4 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2022 af SuneChr

I første kvadrant ligger kurven for  0 ≤ t ≤ /2
Så nøjes med at undersøge der.
Det ser ud til, at der er vandret tangent to steder.
Vælg den hvor kurven ikke skærer y-aksen.
Husk at gange med to til sidst.
Den største lodrette afstand er større end fire.


Svar #6
04. april 2022 af James123456

Kan du vise, hvordan du ville gøre det? Jeg får kun komplekse løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2022 af SuneChr

y'(t) = 5/6cost/3 + 1/2cos t
y'(t) = 0 for t = ...
max y(t) = 2,177324...     (som så skal ganges med to)

 


Svar #8
04. april 2022 af James123456

Jeg har fået præcis det samme som dig for y'(t), men jeg får ikke den samme t-værdi som dig. Hvordan kan det være? Hvordan ved du, at 0 <=t <= 3*pi/2


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2022 af SuneChr

Kurven i første kvadrant er 1/4 af hele kurven og dermed 1/4 af intervallet på 6π .
Jeg får lidt forskellige resultater af t løsningen  y'(t) = 0
Men prøv med t = 2,86594985...  ser ud til at passe.


Svar #10
04. april 2022 af James123456

Hvad med t = 3*pi/2? Det var også en løsning jeg fik


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2022 af SuneChr

# 10  Det er der, hvor kurven skærer y-aksen, og er jo ikke det højeste sted for en y-værdi.
# 7 og 9  skulle passe. Efterprøv dette.
Nu er klokken mange, - i morgen er der atter en dag.
 


Svar #12
05. april 2022 af James123456

Jeg får 2 negative værdier, men hvordan skal jeg argumentere for, hvilken af dem er et maksimum?


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.