Matematik

Normafordeling og middeværdi

07. april 2022 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til opgaver af typen som Øvelse 1.1.7.

Jeg har wordmat og geogebra til rådighed og bruger kommandoen Nberegn(Normal(x,q,u)=0,95) i geogebra.

Det virker ikke; skal opgaven løses på en anden måde?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Øvelse 1.1.7.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2022 af Anders521

#0 Du kan bruge sandsynlighedslommeregneren i GeoGebra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2022 af Soeffi

#0. Nedenfor er opgave 1 og starten af opgave 2 løst i Geogebra.

I 1) får man sandsynligheden 0,91

I 2) bruger man formlen: (400-μ)/15 = Φ-1(0,95), hvor Φ-1 er den inverse standardnormalfordeling. Det ses af Geogrbra at Φ-1(0,95) = -1,6449. Dette giver for middelværdien μ: (400-μ)/15 = -1,6449 ⇔ μ = 424,7.

Vedhæftet fil:normalfordeling.png

Svar #4
07. april 2022 af Jette1234567

Mange tak!


Svar #5
07. april 2022 af Jette1234567

Hej igen

Jeg får bare en ligning ud af geogebra; vil du ikke skrive, hvad jeg præcis skal skrive i CAS-vinduet for at få værdien -1.6449?

På forhånd tak.


Svar #6
07. april 2022 af Jette1234567

Jeg kunne ikke få geogebra til at udregne phi^-*(0,95), men Wolfram udregner det til 1,537?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2022 af Soeffi

#5...hvad jeg præcis skal skrive i CAS-vinduet for at få værdien -1.6449?

InverseNormal(0,1,0.95) → -1.6449


Svar #8
07. april 2022 af Jette1234567

Tak, nu virker det, bortset fra fortegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2022 af Soeffi

#8...Tak, nu virker det, bortset fra fortegnet.
Undskyld, det skal være: InverseNormal(0,1,1-0.95) → -1.6449

Svar #10
08. april 2022 af Jette1234567

1000 tak.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. april 2022 af Soeffi

#8...Tak, nu virker det, bortset fra fortegnet.

Brug hellere Geogebras sandsynlighedslommeregner som i #3 end CAS-kommandoerne. Man ved aldrig helt, hvad man får ud af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. april 2022 af Soeffi

#3...2) Benyt: X ~ N(μ,σ) ⇒ (X-μ)/σ ~ N(0,1).

Svar #13
08. april 2022 af Jette1234567

Tak, men jeg er lidt i tvivl om, hvor jeg skal skrive det henne, når jeg bruger sandsynlighedslommeregneren. Jeg kan godt få et inputfelt frem, men så forsvinder tastaturfeltet...


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. april 2022 af Soeffi

#13. Tak, men jeg er lidt i tvivl om, hvor jeg skal skrive det henne, når jeg bruger sandsynlighedslommeregneren... 

Du gør som vist nedenunder: skriv tallene, som er uden for det røde felt og klik i dette. Derefter kommer resultatet frem.

#3.


Skriv et svar til: Normafordeling og middeværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.