Fysik

Vandvarmer

13. maj 2022 af ikjuijhy - Niveau: B-niveau

jeg kunne godt bruge hjælp til at finde nogle formler jeg kan bruge til at regne opgave a, b, d og e


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} E &= \bigl(m_\textup{Fe}\cdot c_\textup{Fe}+m_\textup{v}\cdot c_\textup{v}\bigr)\cdot \Delta T \end{align*}

b)

\begin{align*} E &= P\cdot t\Rightarrow t=\frac{E}{P} \end{align*}

c)

\begin{align*} P &= U\cdot I \\ &= U\cdot \frac{U}{R}\Rightarrow R=\frac{U^2}{P}\quad\textup{kr\ae ver at\,\textit{U}\,er oplyst} \\ P &= I\cdot R\cdot I\Rightarrow R=\frac{P}{I^2}\quad\textup{kr\ae ver at\,\textit{I}\,er oplyst} \end{align*}

d) 

\begin{align*} R=\rho _\textup{Fe}\cdot \frac{L}{A}\Rightarrow \rho _\textup{Fe} &= \frac{R\cdot A}{L} \\ &= \frac{R\cdot \pi\cdot \bigl(D^{\,2}-d^{\,2}\bigr)}{0.6\,\textup{m}\cdot 4} \quad\textup{oplysning om\,\textit{D}/\textit{d}\,mangler} \\ \rho _\textup{Fe} &= \frac{R\cdot \pi\cdot (0.8\cdot 10^{-2}\,\textup{m})^{\,2}}{0.6\,\textup{m}\cdot 4}\quad\textup{hvis varmepatronen er massiv} \\ \left \lfloor \rho \right \rfloor &= \left \lfloor R \right \rfloor\textup{m}=\Omega\,\textup{m} \end{align*}


Skriv et svar til: Vandvarmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.