Kemi

Opløselighed

18. maj 2022 af Sol100 - Niveau: Universitet/Videregående

Kan simpelthen ikke fange metodikken for hvordan følgende skal løses:

Beregn opløseligheden ved 25C af BaSO_4(s), der tilsættes en opløsning, der i forvejen er 0.005M med hensyn til Ba^{_{2+}}. Her ses bort fra SO_4 ^{_{2-}}basiske egenskaber. Opløselighedsproduktet for [BaSO_4(s)] er 1.5*10^{_{-9}} ved 25C


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{opl\o selighedsprodukt:}\\&& \left [ Ba^{2+} \right ] \cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=1.5\cdot 10^{-9}\;\mathrm{M^2}\\\\ \textup{n\aa r der i forvejen er}\\ 0.005\;\mathrm{M}\; Ba^{2+}\textup{:}\\&&(0.005+x)\cdot x=1.5\cdot 10^{-9}\\\\&&x^2+0.005x-1.5\cdot 10^{-9}=0,\quad x>0\\\\&& x=3.0\cdot 10^{-7}\;\mathrm{\frac{mol}{L}}=7.0\cdot 10^{-5}\;\mathrm{\frac{g}{L}}=0.07\;\mathrm{\frac{mg}{L}} \\\\ \textup{I en 0.005 M opl\o sning}\\\textup{af }Ba^{2+}\textup{-ioner}\\ \textup{kan der opl\o ses}&&0.07\;\mathrm{mg }\; BaSO_4\textup{ pr liter opl\o sning.} \end{array}


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.