Matematik

Andengradspolynomiet

22. maj 2022 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan en af jer hjælpe mig med opgave b), da jeg ikke forstår, hvordan det er muligt at finde det andet nulpunkt uden en fuld ligning. 

Og er svaret på opgave a) a>0, da grenene vender opad. Derfor positiv. C>0, da den skærer y-aksen over x-aksen. 

Håber på hurtigt svar. Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2022 af Anders521

#0 Du får oplyst at toppunktets 1. koordinat er 3 og ét af funktionens nulpunkter er x = 1

Formlen for at bestemme toppunktet er T = (-b/2a, -d/4a). I dit tilfælde haves -b/2a = 3, hvilket angiver parablens symmetriakse, dvs. aksen der deler parablen i to lige store dele. Da afstand fra nulpunktet til toppunktets 1. koordinat er 2, dvs. | 1 - 3 | = | -2 | = 2, skal afstanden fra toppunktets 1. koordinat til det andet nulpunkt også være 2. Altså er det andet nulpunkt x = 5.


Svar #2
22. maj 2022 af lauhan (Slettet)

Yes det fik jeg det nemlig også til. Mange tusind tak 


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.