Matematik

logaritmefunktion

13. juni 2022 af lou003 - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvilke punkter er essentielle når man skal tale om grafiske egenskaber for logaritmefunktionen?

Og kan en logaritmefunktion være aftagende? 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af peter lind

x=1

x = grundtallet

nej


Svar #2
13. juni 2022 af lou003

hvordan vil logaritmefunktionen se ud hvis den har et grundtal mellem 0 og 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2022 af SuneChr

En logaritmefunktion kan godt være aftagende. Grundtallet g vil her være 0 < g < 1.
For den praktiske anvendelse af logaritmefunktionen er g > 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2022 af peter lind

Den har aldrig grundtallene 0 og 1

Eks. ln(e) = 1

log(10) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2022 af Anders521

#0 Du kan komme ind på begreberne definitions- og værdimængde, monotoniforhold, at log-funktionen har en omvendt funktion, hvis graf er er en spejling omkring linjen y=x. Du kan også tale asympoter...


Skriv et svar til: logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.