Fysik

Spændingsforskel/spændingsfald

24. august 2022 af diiaana - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med svaret på b) og evt. c) ?

Opgave vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2022 af ringstedLC


Svar #2
24. august 2022 af diiaana

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2022 af ringstedLC

a. De 15 pærer deler lysnettets spænding ligeligt imellem sig:

\begin{align*} P_{p\ae re} &= U_{p\ae re}\cdot I \\ P_{p\ae re} &= \tfrac{U}{15}\cdot I \end{align*}

eller:

De 15 pærer afsætter hver en ligestor del af den totale effekt:

\begin{align*} P_{total} &= U\cdot I \\ P_{p\ae re} &= \tfrac{P_{\,total}}{15} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2022 af ringstedLC

b. Samme totale spænding, færre pærer i seriekoblingen...

c. En elektrisk pære er beregnet til en bestemt spænding, hvor den så afgiver en bestemt effekt i en tilstrækkelig levetid. Levetiden reduceres bla. ved overspænding.

Tænk over hvad du ville have gjort fx Juleaften uden et par ekstrapærer i kassen.


Svar #5
24. august 2022 af diiaana

Ej, tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Spændingsforskel/spændingsfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.