Fysik

Opbremsning

02. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hey, er der nogle der kan hjælpe med disse to opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2022 af peter lind

brug s = ½at2+v0t+s


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2022 af ringstedLC

a) Brug:

\begin{align*} s &= 0.5\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0 \\ t &= ... \end{align*}

b) Vi har jo ikke videoen. Men du skal nok vurdere selelåsens sluthastighed udfra de 28000 billeder pr. sek. og den tid hvorover acc. foregår. Husk at en gennemsnitsacc. er konstant.


Svar #4
02. september 2022 af sabrina132

Hvad skal man indsætte på v0s plads? 

S=27,4 m og gælder det samme også for s0. Altså er s0 også 27,4 m?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2022 af ringstedLC

s0 kunne være positionen, hvor opbremsningen starter. Sæt den til "0 meter".

Tænk over den hvilken hastighed, der er den eneste relevante for en fuldstændig nedbremsning.


Svar #6
03. september 2022 af sabrina132

er v0 også 0 meter?


Svar #7
03. september 2022 af sabrina132

Er det således det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2022 af ringstedLC

#7:

Tiden forudsættes større end "0":

\begin{align*} s &= 0.5\cdot a\cdot t^2\;,\;t>0 \\ t &= \sqrt{\frac{s}{0.5\cdot a}} \\ t &= \sqrt{\frac{27.4\,\textup{m}}{0.5\cdot 9.0\,\tfrac{\textup{m}}{\textup{s}^2}}}\approx 2.5\,\textup{s} \end{align*}


Svar #9
03. september 2022 af sabrina132

Videoen til opg b er vedhæftet.


Svar #10
03. september 2022 af sabrina132

b


Svar #11
03. september 2022 af sabrina132

#3

Videon til opgave b kan desværre ikke vedhæftes. Kan jeg måske sende den over mail?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2022 af peter lind

Nej, men du kan lægge den ind på en fildelingsservice og derefter sende os adressen


Svar #13
04. september 2022 af sabrina132

#12

Jeg ved ikke, hvordan man gør.

Vil en af jer måske dele jeres mail med mig, så jeg kan sende den derfra?


Skriv et svar til: Opbremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.