Fysik

Kernefysik - Stråling intensitet.

06. september 2022 af mwes - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et spørgsmål omkring en opgave i fysik B, har vedhæftet opgaven. Det jeg forstår er at kan jeg bruge formel til højre og finde den brøkdel af strålingen der kommer igennem blyglasset. Tænker at det er de 0 der passer hvilket hvis sige at intensiten er 0 og derfor er 100% blevet absorberet?

Men hvis jeg bibeholder i m, giver det et andet resultat?

Vedhæftet fil: fysik b opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2022 af peter lind

pas på enhederne. Enten skal du konsekvent have enhederne i meter eller også have enhederne e mm


Svar #3
06. september 2022 af mwes

#2 hvad mener du.

I 1 er begge  mm, 2 er begge cm og 3 er begge meter ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2022 af peter lind

I 1 og 2 er absorbtionskoefficienten i pr. m eller m-1


Svar #5
07. september 2022 af mwes

#4 Okay så det vil sige at nr 3 er den rigtige ud af mine. altså at intensiteten er neden på 25 % og derfor er intensiteten aftaget med 75 %.

Kan godt mærke fysik og mat er noget tid siden :I.

Hvordan ville man gøre hvis fx jeg skulle omregne de der 63 ti mm eller cm. altså til mit 1 og 2 regnestykke


Svar #6
07. september 2022 af mwes

Har prøvet at vedhæfte noget :)

Vedhæftet fil:måske..JPG

Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2022 af mathon

                                         \small 0.253=25.3\%=\frac{25.3}{100}=\frac{253}{1000}\


Svar #8
07. september 2022 af mwes

Takker for den hurtige hjælp.


Skriv et svar til: Kernefysik - Stråling intensitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.