Kemi

Entalpitilvækst

11. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har også brug for hjælp til denne opgave.

Temperaturen i et kalorimeter stiger 1,00 °C ved absorption af  [4,18{ kJ}] .

Ved forbrænding af 1,71 g sucrose ( [{C12H22O11}] ) i dette kalorimeter stiger temperaturen 6,20 °C.

Beregn reaktionsentalpien  [\Delta H]  for forbrænding af sukrose.

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Molmasse:}&M_{\textup{sucrose}}=&\textup{Sum}\left ( \left \{ 12,22,11 \right \} \cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \}\right )\;\mathrm{\frac{g}{mol}}=\\\\&&342.297\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\\\\\\textup{Antal mol}&n=&\frac{1.71\;\mathrm{g}}{342.297\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.004996\;\mathrm{mol}\\\\ \textup{Forbr\ae ndings-}\\ \textup{energi for 1.71 g}\\ \textup{sucrose:}&E_{\textup{forbr\ae nd.}}=&\left ( 6.20\;\mathrm{\degree C} \right )\cdot \left ( 4.18\;\mathrm{\frac{kJ}{\degree C}} \right )=25.916\;\mathrm{kJ}\\\\\\ \textup{Reaktionsenthalpi}\\ \textup{for forbr\ae nding af}\\ \textup{sucrose:}&\Delta H=&\frac{25.916\;\mathrm{kJ}}{0.004996\;\mathrm{mol}}=5\,187.7\;\mathrm{\frac{kJ}{mol}} \end{array}


Svar #2
12. september 2022 af Jette1234567

1000 tak for god hjælp.


Svar #3
12. september 2022 af Jette1234567

Ps. -iflg facitlisten er facit 5187,7  (men med negativt fortegn ;-)

-Hvis andre kigger efter opagven.


Skriv et svar til: Entalpitilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.