Kemi

ligevægtskontsant

17. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg bøvler med denne opgave 

5.1 -c)

a og b har jeg styr på. 

Jeg vedhæfter opgave, facit og mit eget forsøg på en udregning, der ikke stemmer med facit overhovedet.

Mon noge kan hjælpe - også med mellemregninger og forklaringer

På forhånd mange tak.

Vedhæftet fil: Celleprogram 6 lørdag.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bruge formlen

ΔGmo = -RT ln(Ka)

hvor du isolerer Ka

K_{a}=e^{-\frac{\Delta G_{m}^{o}}{RT}}

K_{a}=e^{-\frac{-219\frac{kJ}{mol}}{0,00831446\frac{kJ}{K\cdot mol}\cdot 298K}}=2,43\cdot 10^{38}

 

Ka er dimensionsløs. Enheden på K kan vi finde ud fra reaktionsligningen. Den må være M2*M2 / M, dvs. M3.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{5.1 c)}\\&& R\cdot T\cdot \ln(K)=-{\Delta G_m}^\Theta \\\\&& K=e^{\frac{-{\Delta G_m}^\Theta}{R\cdot T}}\\\\&& K=e^{\frac{-\left ( -219\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )}{\left ( 8.31446\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( (273.15+25) \;\mathrm{K}\right )}}=2.33\cdot 10^{38}\;\mathrm{M^3} \end{array}


Svar #3
17. september 2022 af Jette1234567

1000 tak.


Skriv et svar til: ligevægtskontsant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.