Kemi

beregning af ph i pufferopløsning

04. maj kl. 23:22 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med følgende opgave?

Er på total bund, selvom jeg har læst op på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj kl. 08:01 af Martin2Holte

Du skal bruge Henderson-Hasselbalch-ligningen https://da.wikipedia.org/wiki/Bufferligningen

pKa for ethansyre (eddikesyre) er ca 4.76 

(https://da.wikipedia.org/wiki/Eddikesyre#:~:text=Eddikesyre%20er%20en%20svag%2C%20monoprot,4%25%20af%20eddikesyremolekylerne%20er%20dissocierede.)

A- = 0.2 M

HA = 0.15 M

Det giver ca 4,885


Svar #2
05. maj kl. 12:08 af SkolleNørd

#1

Du skal bruge Henderson-Hasselbalch-ligningen https://da.wikipedia.org/wiki/Bufferligningen

pKa for ethansyre (eddikesyre) er ca 4.76 

(https://da.wikipedia.org/wiki/Eddikesyre#:~:text=Eddikesyre%20er%20en%20svag%2C%20monoprot,4%25%20af%20eddikesyremolekylerne%20er%20dissocierede.)

A- = 0.2 M

HA = 0.15 M

Det giver ca 4,885

Hvordan indgår hans/hendes formel  det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj kl. 13:10 af mathon

Hvordan indgår hans formel

                                       \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )


Svar #4
05. maj kl. 15:26 af SkolleNørd

#3

Hvordan indgår hans formel

                                       \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

Kan ddu evt. vise hvordan du indsætter værdierne, for er det molarmassen af basen ellers syren?

Eller hvordan finder man pKs-værdien? (er det af ethansyre eller natriumethanoat?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj kl. 15:29 af Martin2Holte

Har du læst de links som jeg sendte ?

pKs er det samme (på dansk) som pKa (engelsk).
Det er opgivet i det andet link jeg sendte.

Svar #6
05. maj kl. 15:34 af SkolleNørd

#5 Har du læst de links som jeg sendte ?

pKs er det samme (på dansk) som pKa (engelsk).
Det er opgivet i det andet link jeg sendte.

J, men hvilken pKs, altså hvilket stofs pKs?

jeg forstrikke hvilke stoffer


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj kl. 15:38 af Martin2Holte

Natriumethanoat, også kendt som natriumacetat, er natriumsaltet af eddikesyre (ethansyre).

Du skal bruge pKa af syren, som fremgår af det andet link jeg sendte.

Svar #8
05. maj kl. 15:39 af SkolleNørd

#1

Du skal bruge Henderson-Hasselbalch-ligningen https://da.wikipedia.org/wiki/Bufferligningen

pKa for ethansyre (eddikesyre) er ca 4.76 

(https://da.wikipedia.org/wiki/Eddikesyre#:~:text=Eddikesyre%20er%20en%20svag%2C%20monoprot,4%25%20af%20eddikesyremolekylerne%20er%20dissocierede.)

A- = 0.2 M

HA = 0.15 M

Det giver ca 4,885

hvordan beregner du værdien, hvad dividere du?

burde det ikke og være pKs-værdien for ethan og ikke pKa?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj kl. 15:47 af Martin2Holte

Hvis du følger den formel som jeg sendte skal du dividere basens koncentration med syrens koncentration. De to koncentrationer fremgår af opgaven.

Svar #10
05. maj kl. 15:50 af SkolleNørd

#9 Hvis du følger den formel som jeg sendte skal du dividere basens koncentration med syrens koncentration. De to koncentrationer fremgår af opgaven.

Har du tipspå hvor man finder pKs-værdien og hvilket stof er det for?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj kl. 15:53 af Martin2Holte

Jeg opgiver. Læs de tidligere beskeder i denne tråd og prøv at forstå hvad der bliver skrevet.

Skriv et svar til: beregning af ph i pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.