Kemi

Titrering

20. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg jar brig for hjælp til spørgsmål b, c og d.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Titreing.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a.}\\&HCl \textup{ er \textbf{helt} deprotoneret:}\\\\&&HCl\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow \;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\&& pH=-\log(\left [ H_3O^+ \right ]/M)=-\log\left ( 0.100 \right )=1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b.}\\&\textup{ tilsat }OH^-\textup{:}\\&&n_{OH^-} \left ( 10.00\;\mathrm{mL} \right )\cdot \left ( 0.200\;\mathrm{\frac{mmol}{mL}} \right )=2\;\mathrm{mmol}=0.0020\;\mathrm{mol}\\\\&H_3O^+\textup{-overskud:}\\&&\left ( 0.005-0.002 \right )\;\mathrm{mol}=0.003\;\mathrm{mol}\\\\& H_3O^+\textup{-koncentration:}\\&&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.003\;\mathrm{mol}}{0.060\;\mathrm{L}}=0.05\;\mathrm{M}\\\\&& pH=-\log\left ( 0.05 \right )=1.3 \end{array}


Svar #4
20. september 2022 af Jette1234567

1000 tak:-)


Svar #5
20. september 2022 af Jette1234567

Men når jeg regner c ud på samme måde, får jeg h30+ koncentrationen til 0,06 og -log til det til 1,18, og det er forkert iflg. facitlisten...


Svar #6
20. september 2022 af Jette1234567

Det skal give 7 og d) skal give 12, men kan ikke gennemskue hvordan...


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c.}\\&0.005\;\mathrm{mol}\textup{ tilsat }OH^- \textup{ \ae kvivalerer} \textup{ opl\o sningens }0.005\;\mathrm{mol}\; H_3O^+\textup{ som}\\&\textup{reagerer til }0.005\;\mathrm{mol}\; H_2O\\&\textup{dvs at opl\o sningens koncentration af }H_3O^+ \textup{ stammer fra vandets egendissociation}\\\\&\textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\\\& pH=-\log\left ( 10^{-7} \right )=7 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{d.}\\&\textup{Overskud af }OH^-\textup{:}\\&&\left ( 0.006\;\mathrm{mol} \right )-\left ( 0.005\;\mathrm{mol} \right )=0.001\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Koncentration:}\\&&\left [ OH^- \right ]=\frac{0.001\;\mathrm{mol}}{0.080\;\mathrm{L}}=0.0125\;\mathrm{M}\\\\&&pOH=-\log\left ( 0.0125 \right )=1.9\\& \textup{Ved 25}\degree C\textup{:}\\&&pH=14-1.9=12.1\approx 12 \end{array}


Svar #9
21. september 2022 af Jette1234567

Mange tak, det er en stor hjælp:-)


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.