Kemi

Buffer og PH

20. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg bøvler med b og c i denne opgave; hvilken formlel skal jeg bruge.

Det vil være en stor hjælp med en forklaring på fremgangsmåden. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: 7.3 ph.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b.}\\&&pH=&pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )=\\\\&&& 12.38+\log\left ( \frac{0.020-0.010}{0.010} \right )=12.38 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c.}\\&&pH=&pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )=\\\\&&& 12.38+\log\left ( \frac{0.0075}{0.0200-0.0075} \right )=12.98 \end{array}


Svar #4
21. september 2022 af Jette1234567

1000 tak. Er pks for na2hpo4 12,38?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2022 af mathon

pKs for \small HP{O_4}^{2-} er 12.38


Svar #6
22. september 2022 af Jette1234567

Tak.


Skriv et svar til: Buffer og PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.