Matematik

Reduktion

21. september 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har løst denne opgave, der omhandler emnet reduktion. Jeg ved godt, hvordan man reducerer, men jeg vil gerne være sikker på, at jeg har gjort det rigtigt.

Er svaret 7ab-2b^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg tror det nemmeste er at sætte (a + 2b) uden for parentes:

(a+2b)^{2}-(a+2b)(a+b)=

(a+2b)\left [ (a+2b)-(a+b) \right ]=

(a+2b)\left [ b \right ]=

ab + 2b^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2022 af Soeffi

#1...lad os sige, at vi ganger parenteserne ud:

(a+2b)^{2}-(a+2b)(a+b)=

(a+2b) (a+2b)-(a+2b)(a+b) =

a^2+2ab+2ba+4b^2-(a^2+ab+2ba+2b^2)=

a^2+2ab+2ba+4b^2-a^2-ab-2ba-2b^2=

a^2-a^2+4ab-3ab+4b^2-2b^2=

ab+2b^2

...#0. 7ab - 2b2 ligner en fortegnsfejl ved hævelse af parentesen.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.