Matematik

Differentialligning

25. september 2022 af UchihaItachi - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opgave hvorved i opgave 1 som vist på vedhæftet billede (PNG), skal j(t) elimineres I systemet. En der kan vise hvordan det gøres?. 

En venlig sjæl der kan hjælpe.Tak

Vedhæftet fil: Matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2022 af jl9

Differentier (2) ift. t. Så har du både j og dj/dt som kan indsættes i (1).


Svar #2
25. september 2022 af UchihaItachi

mhm, okay er lidt forvirret over hvad du helt mener med at jeg skal differentiere (2) ift til t.  Kan du vise eventuelt


Svar #3
25. september 2022 af UchihaItachi

#1

Differentier (2) ift. t. Så har du både j og dj/dt som kan indsættes i (1).

#svar2*


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2022 af jl9

Du har j defineret i (2). Sæt  \frac{d}{dt} foran alle led på begge sider af lighedstegnet.

(det hedder vist at differentiere mht. og ikke ift., sorry)


Svar #5
25. september 2022 af UchihaItachi

#4

Du har j defineret i (2). Sæt  \frac{d}{dt} foran alle led på begge sider af lighedstegnet.

(det hedder vist at differentiere mht. og ikke ift., sorry)

Undskyld er desværre helt blank nu


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2022 af jl9

\frac{d^2x}{dt^2}+k_t\frac{B}{J}\frac{dx}{dt}=j \Rightarrow \frac{d}{dt}\left [ \frac{d^2x}{dt^2} \right ]+k_t\frac{B}{J}\frac{d}{dt}\left [ \frac{dx}{dt} \right ]=\frac{d}{dt}j


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.