Geografi

CO2 og Kina

27. september 2022 af Annicca - Niveau: C-niveau

Hvorfor udleder Kina så meget mere CO2 end de resternde lande? 

Var der ikke noget med, at USA har været den førende CO2.udleder i mange år, men KIna "overhalte" dem fordi USA valgte at få produceret nogle af deres ting i Kina???

Eller er jeg helt gallt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2022 af Christianfslag

1. Kig på Kinas befolkning.

2. Kig på Kinas BNP.

3. Kig på hvordan Kina producerer energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2022 af Emilodd

Kina udleder mere CO2 end andre lande, fordi det er verdens mest folkerige land og har en stor industriel sektor, der forbrænder store mængder fossile brændstoffer som kul, olie og gas til energiproduktion. Kina har også været vidne til en enorm økonomisk vækst de seneste årtier, hvilket har ført til en stigning i energiforbruget og CO2-udledningen.

Det er korrekt, at USA har været den største CO2-udleder i mange år, men Kina har overtaget førstepladsen som verdens største CO2-udleder i de senere år. Dette skyldes delvis, at Kina har oplevet en større økonomisk vækst end USA de seneste årtier, men det kan også skyldes, at USA har valgt at flytte en del af sin produktion til Kina. Når en virksomhed producerer varer i Kina, kan det føre til en stigning i CO2-udledningen i Kina, selv om virksomheden selv er baseret i USA. Derfor kan det være svært at konkludere præcist, hvem der er ansvarlig for CO2-udledningen i sådanne situation


Skriv et svar til: CO2 og Kina

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.