Matematik

Hjælp til lektier

08. oktober 2022 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg sidder lige og laver min matematik aflevering, da jeg stødte på en opgave, som jeg har lidt svært ved at løse. 

Bestem vinklen v i grader, når du ved, at cos(v) = -0,2717

Skriv vinklen med 1 decimal og uden gradtegn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2022 af jl9

Har I haft om den inverse cosinus funktion? Den bliver både kaldt arccos og cos-1 

De fleste programmer/lommeregnere bruger radianer i stedet for grader.

Det er også noget med at der er flere løsninger, og man kan plus/minus cirkel omgang (360 grader) til løsningen flere gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2022 af ringstedLC

Hvis opgaven handler om en af vinklerne i en trekant:

\begin{align*} \cos(v) &= -0.2717\;,\;v<180^{\circ} \\ v &= \cos^{-1}(-0.2717)=...^{\circ} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2022 af ringstedLC

#0: En meget lidt sigende titel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2022 af Anders521

De trigonometriske funktioner cos, sin og tangens har ikke inverse funktioner, medmindre deres definitionsmængde begrænses.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2022 af StoreNord

Måske skal du lave sådan en tegning og måle vinklerne (måske med en vinkelmåler).
Husk her, at vinklerne skal have minus foran!


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2022 af StoreNord

Det undrer mig meget, at INGEN har reageret på, ar #5 er forkert.
Spørgerens cosinus-værdi skal selvfølgeligligge på x-aksen og ikke på y-aksen, hvor idioten her har tegnet den.

Så kan jeg jo bare håbe på, at spørgeren slet ikke har set mit indlæg. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2022 af ringstedLC

#6: Ups, det burde jeg have set.

Du er vel igang med en ny tegning...


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2022 af StoreNord

Jeg tror jeg venter til eleven spørger.      :-)


Skriv et svar til: Hjælp til lektier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.