Matematik

Funktioner af to variable

10. november 2022 af isabella413 - Niveau: A-niveau

Er virkelig helt lost, kan nogen hjælpe mig?

En funktion af f af to variable er givet ved f(x,y)=x^2*y+2y

a) Bestem f(2,5)

b) Bestem de partielle afledede f´_x(x,y) og f´_y(x,y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2022 af jl9

a) Indsæt i ligningen værdierne x=2 og y=5 og beregn resultatet

b) Differentier f mht. x og differentier f mht. y


Svar #2
10. november 2022 af isabella413

Kan du vise mig hvordan? forstår ikke rigtig hvad du mener


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2022 af jl9

a)   f(2,5) = 2^2 * 5 + 2*5

b)   f'x(x,y) = 2x * y


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2022 af mathon

\small f_y{\, }'(x,y)=x^2+2


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.