Matematik

funktioner passer til hvilken graf?

22. november 2022 af angool - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave, hvor man skal bestemme hvilken funktioner passer til hvilken graf i et koordinatsystem. Jeg har løst det delvist, men er usikker på min besvarelse. Jeg har vedhæftet opgaven. 

Da graf A & B er aftagende og funktionerne ser ud til at være eksponentielle, må graf A og B så ikke tilhøre f(x) og h(x)?

Vedhæftet fil: opg 3 mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2022 af DarthVader69

f(x) =0,5^x
g(x) = 2^x
h(x)=0,5^x+2

graf A er g(x)
graf B er h(x)
graf C er f(x)


Svar #2
22. november 2022 af angool

Tak :)

Kan se at alle graferne ligger over nulpunktet, så er lidt i tvivl om hvor b-værdien ses i funktionerne. Hvad betyder +2 hos h(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2022 af MentorMath

.


Svar #4
22. november 2022 af angool

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2022 af MentorMath

#4 

En eksponentiel funktion kan angives på formen

y = b•ax , hvor b angiver den eksponentielle funktions skæring med y-aksen, dvs. f(0).

For alle tre funktioner f, g og h kan vi se at b = 1, idet der er ganget et skjult 1-tal på ax

I tilfældet ved funktionen for h, hvor der er lagt en konstant til, angiver konstanten en parallelforskydning af grafen for f i y-aksens positive retning. 

Dvs.

h(x) = f(x) + k, hvor k er et tal.

I dette tilfælde er k = 2, idet grafen for h er en parallelforskydning af grafen for f med 2 i y-aksens retning :)

h har altså en asymptote i y = 2. Dvs. y → 2 for x → ∞.

Undskyld fejlen tidligere og det sene svar..


Svar #6
27. november 2022 af angool

Du har ingenting at undskylde for :) Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: funktioner passer til hvilken graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.