Matematik

Terræn

25. november 2022 af cecilie1606 - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med opgave e og g?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: e og g.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2022 af peter lind

e) Kurvelængden mellen x=a og x=b kan findes af ∫abkvrod(1+f'(x)2)dx

g) t'(x) er hældningen på kurven. Maksimumspunkter kan findes hvor t''(x)=0


Svar #3
27. november 2022 af cecilie1606

Okay.

Ift. opgave e: er det så funktionen r(x) eller t(x) jeg skal bruge, og er a så 0 og b er de 540?

og kan de passe at i opgave g er maksimumspunktet 250?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2022 af peter lind

Det er r(x). Dine foreslåede grænser er korrekte.

Jeg har ikke udregnet det


Svar #5
27. november 2022 af cecilie1606

Okay

I opgave e, kan det passe at svaret bliver 540? Således længden af kloakrøret er lige så langt som den vandrette afstand på x-aksen?

Vedhæftet fil:e.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2022 af Soeffi

#0. Hjælpetegning:

Vedhæftet fil:2060244.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2022 af peter lind

#5 opgave e. Nej da kloakrøret skråner nedad. Da det er en lige linje, kan du også bruge afstandsformlen mellem 2 punkter. Find punktet for rørenderne altså punkterne x = 0 henholdsvis x = 540 og brug afstandsformlen til at finde afstanden mellem de 2 punkter


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2022 af kennethjames (Slettet)

Slettet

Svar #9
28. november 2022 af cecilie1606

Hvad gør jeg forkert?

Jeg får det stadig til at være 540

Vedhæftet fil:Opgave e.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2022 af peter lind

Du får ikke 540 men et lidt længere stykke


Svar #11
28. november 2022 af cecilie1606

Ja det er rigtigt, men tænkte bare ved afrunding, får jeg 540?

Brugbart svar (1)

Svar #12
28. november 2022 af peter lind

Det er rigtig. Jeg vil råde dig til at skrive det fulde resultat ud og så tilføje ≈ 540m


Skriv et svar til: Terræn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.