Matematik

Differentialligning

13. december 2022 af Aktiemester (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Er der nogle der kan hjælpe med at besvare følgende spørgsmål? (billede vedhæftet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2022 af Anders521

#0 Hej

Mht a) Ligningen og punktet kan omskrives til f '(x) = 6 - (1/2)·f(x) og (0,f(0))                                                                                      


Svar #2
13. december 2022 af Aktiemester (Slettet)

#1

#0 Hej

Mht a) Ligningen og punktet kan omskrives til f '(x) = 6 - (1/2)·f(x) og (0,f(0))                                                                                      

så i a) skal jeg bare sige f'(0)=6-(1/2)*0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2022 af Anders521

#2 Hvis f(0) = 8, er svaret ja, ellers nej.


Svar #4
13. december 2022 af Aktiemester (Slettet)

#3

#2 Hvis f(0) = 8, er svaret ja, ellers nej.

jeg har fundet ud af, at f'(0)=6-(1/2)*8=2

Hvad så nu - ift. spg b)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. december 2022 af Anders521

#4 Bestem først den generelle løsning til ligningen. Den har formen y = (b/a) - c·exp(-a·x). Brug så punktet med x = 0 og y = 8, til at bestemme den specifikke løsning.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.