Matematik

Hjælp

09. januar 2023 af Moehy - Niveau: A-niveau

a) F(1) = 4

b) f'(1) )= 7

c) b = 7 - 7 * 4 (Er det rigtig?)

d) Det ligner slet ikke en tangentlinje :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2023 af Anders521

#0 

ad 1) Funktionen betegnes f, ikke F, men f(1) = 4;                                                                                                ad 2) Der er én højreparentes for meget, men f '(1) = 7;                                                                                        ad 3 ) Det er forkert. Ligningen for tangenten i P(1, f(1)) er y = f '(1)·(x-1) + f(1). Den kan omskrives;              ad 4) Se vedhæftet billede. 

Vedhæftet fil:Tangent line.png

Svar #2
09. januar 2023 af Moehy

#1

#0 

ad 1) Funktionen betegnes f, ikke F, men f(1) = 4;                                                                                                ad 2) Der er én højreparentes for meget, men f '(1) = 7;                                                                                        ad 3 ) Det er forkert. Ligningen for tangenten i P(1, f(1)) er y = f '(1)·(x-1) + f(1). Den kan omskrives;              ad 4) Se vedhæftet billede. 

Tak for svaret.

Jeg har dog lige et spørgsmål: Hvorfor siger man (x-1) i regnestykket?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2023 af Anders521

#2 

Fordi i ligningen for en tangent haves denne størrelse. Formlen er y = f '(x0)·(x-x0) + f(x0), hvor (x-x0) er i dit tilfælde (x-1), da x0=1 i din opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2023 af mathon

c)
      
Find ligningen for den rette linje
                                                              \small \begin{array}{lllllll} y=f{\, }'(1)\cdot x+b \end{array}
       gennem \small \begin{array}{lllllll} P(1,4)\textup{:} \end{array}

                                                              \small \begin{array}{lllllll} 4=7\cdot 1+b\\\\ b= -3\\\\ y=7x-3 \end{array}

         


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

b( Du har ikke skrevet noget om f'(x). Der er to delspørgsmål i b) og du har kun besvaret det sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2023 af Anders521

#6 Det er nok mig du henvender dig til, fint. Vi har at f '(x) = 4x+3, tilfreds?


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

Ja.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.