Matematik

Renteform

18. januar 2023 af AugustWilliam - Niveau: A-niveau

Har brugt flere timer og kan ikke finde et svar

En person sætter 4000kr ind på sin konto hvert år. Efter en årrække står der 20.983,32 kr. Året efter er beløbet vokset til 25.486,92 kr

a) Gør rede for, at den årlige rente er på 2,4 procent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2023 af peter lind

25486,92/20983,32 = 1 + r


Svar #2
18. januar 2023 af AugustWilliam

Hej Peter.

Jeg er stadig lidt forvirret :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2023 af SuneChr

Der indsættes også 4000 kr efter førstnævnte saldo.
SP 180120232326.PNG

Vedhæftet fil:SP 180120232326.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2023 af SuneChr

Vi kan, med lidt kunstfærdige greb, godt løse opgaven som en andengradsligning.
For hver af de to ligninger:
  multiplicér med r/400 på begge sider lighedstegnet,
  læg 1 til på begge sider.
  Dividér den anden ligning med den første.
Vi får nu:
                 \frac{1+r}{1}=\frac{25486,92\cdot r+4000}{20983,32\cdot r+4000}
Gang over kors og løs andengradsligningen, hvor roden r = 0 forkastes.
Vi får så ikke n forærende i regnestykket, men det er der jo heller ikke spurgt om.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2023 af peter lind

Der står i #0

Efter en årrække står der 20.983,32 kr. Året efter er beløbet vokset til 25.486,92 kr.

Altså  er der forløbet et år så rentestigningen er -20.983,32 kr. + 25.486,92 kr.

De 4000 kr. i starten spiller ikke nogen som helst rolle i spørgsmålet. Det gør den sandsynligvis i de efterfølgende spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2023 af ringstedLC

#5: En person sætter 4000kr ind på sin konto hvert år. Saldoens tilvækst må derfor være inklusiv indskuddet.


Skriv et svar til: Renteform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.