Matematik

Voksende eller aftagende funktioner med forskrifter

03. februar kl. 17:43 af Kemiobse - Niveau: A-niveau

Hej 

Har jeg ret om denne teori tilhørende vedhæftede foto/forskrift?

Jeg skal finde ud af om de hver især er endten aftagende eller voksende.

Jeg tror de alle sammen er aftagende. Er det rigtigt og er der ngole der kan bekræfte/afkræfte dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar kl. 17:47 af Anders521

#0 Kun f og h er aftagende.


Svar #2
03. februar kl. 17:58 af Kemiobse

Hvordan kan h ikke også være aftagende?

handler det ikke om at hvis a>1, som det er i h, så er den aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar kl. 18:06 af Anders521

#2 Den generelle forskrift for en eksponentiel udvikling er bax. I dit tilfælde er b = 8 og a = 0,93. Da tallet 0,93 ligger mellem 0 og 1, er funktionen aftagende. Hvis tallet var større end 1, ville funktionen være voksende. Se ellers din tidligere tråd 


Svar #4
03. februar kl. 18:29 af Kemiobse

g er da også aftagende?


Svar #5
03. februar kl. 18:30 af Kemiobse

g(x)=0,5x+8

Her er a, 0,5 og det er mindre end 1, så den er vel aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar kl. 18:46 af ringstedLC

Der er forskellige regler for væksten for forskellige funktionstyper.


Svar #7
03. februar kl. 18:48 af Kemiobse

kan du give mig de forskellige regler?

For eksempel havd er forskellen på ba^x og ab^x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar kl. 19:08 af ringstedLC

1. Det her forventes du at have haft styr på længe iforhold dit nuværende niveau.

Repetér snarest lineær-, eksponential- og potensfunktion fx ved hjælp af https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner

2. Udover konstanternes benævnelser er der ingen forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar kl. 21:41 af StoreNord

#0
b er et udmærket bogstav at bruge for en begyndelses-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar kl. 06:01 af Anders521

#9 Men et dårligt valg af bogstav, når nu trådskriveren beder om et eksempel på forskellen ml. bax og abx i #7.


Svar #11
04. februar kl. 09:57 af Kemiobse

Ja, jeg har ikke lært forskellen på ab^x og ba^x og vil gerne have en forklaring på dette og derudover reglerne, da jeg ikke har lært det i skolen endnu

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar kl. 12:16 af ringstedLC

#11: Og det er jo sikkert fordi, der ikke er nogen forskel på udtrykkene.

Tegn funktionerne:

\begin{align*} f_1(x) &= a\cdot x+b\;,\;a<0 \\ f_2(x) &= a\cdot x+b\;,\;a>0 \\\\ f_3(x) &= b\cdot a^x\;,\;0<a<1 \\ f_4(x) &= b\cdot a^x\;,\;a>1 \\ \end{align*}

og genlæs #3.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar kl. 12:25 af mathon

\begin{array}{lllllll}&& f(x)=b\cdot a^x\\\\&&b\textup{ er konstant}\\\\&\textup{voksende funktion:}&&a>1\\\\&\textup{aftagende funktion:}&&0< a<1\\\\\\\\&& f(x)=a\cdot b^x\\\\&&a\textup{ er konstant}\\\\&\textup{voksende funktion:}&&b>1\\\\&\textup{aftagende funktion:}&&0< b<1 \end{array}


Skriv et svar til: Voksende eller aftagende funktioner med forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.