Matematik

Kurvelængde hjælp

05. februar kl. 22:23 af dansktoad - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet og differentieret den på adskillige måder, men jeg er maks forvirret. Min hjerne fungerer ik lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar kl. 22:46 af StoreNord

Og hvad har du så fået f' til ?

Den lille prik foran 4-tallet skulle slet ikke være der.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar kl. 23:53 af ringstedLC

Differentiér den sammensatte funktion:

\begin{align*} f'(x) &= \tfrac{2}{3}\cdot \Bigl(\sqrt{x^{3}}\Bigr)' =(...) \end{align*}

eller omskriv til en produktfunktion:

\begin{align*} f'(x) &= \tfrac{2}{3}\cdot \Bigl(x\cdot \sqrt{x}\Bigr)'=(...) \end{align*}

opløft i 2. potens, indsæt i:

\begin{align*} L &= \int_{a}^{b}\!\sqrt{1+\bigl(f'(x)\bigr)^{\!2}}\,\mathrm{d}x\quad,\;\textup{formel (89)} \end{align*}

Forslag: Brug int. ved substitution, formel (168).


Skriv et svar til: Kurvelængde hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.