Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Større skriftlig opgave (historie) om pesten

08. februar 2023 af amal8153

Jeg har valgt at skrive om pesten i ca. 1350 btw 

Jeg har fundet en tekst der fortæller at Kaffa (En vigtig by for Italiens handelsnet i 1300-tallet) var det første sted i Europa som sådan der blev ramt. Dog er jeg ikke sikker. Der står nemlig at det skete (1346) da Kaffa og Tyrkiske tropper var i krig. De tyrkiske tropper var pestinfecerede og smed de døde lig over imod Kaffa som så også blev ramt.

Dog er mit spørgsmål, hvordan blev de tyrkiske tropper så ramt af pesten? Var de ikke også en del af Europa? Sammen med det er det også vigtigt at jeg skriver mine kilder, så det skal gerne komme fra en pålidelig kilde.

På forhånd tak! Amalie fra 2.HF


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2023 af SRPstudent

Det lyder som en spændende SRP om pesten i 1300-tallet, og det er godt, at du allerede er i gang med at undersøge historiske kilder for at skrive din opgave.

Når det kommer til spørgsmålet om, hvordan de tyrkiske tropper blev ramt af pesten, er det vigtigt at huske, at pesten var en sygdom, der spredte sig gennem lopper, der levede på rotter. Det var ikke en sygdom, der var begrænset til en bestemt geografisk region eller befolkning.

Det er sandsynligt, at de tyrkiske tropper blev smittet med pesten gennem inficerede lopper, der havde bidt rotter eller andre inficerede dyr, før de blev smittet med sygdommen. Derudover var det også muligt, at sygdommen blev spredt gennem direkte kontakt mellem de smittede tropper og andre mennesker.

For at finde en pålidelig kilde til din SRP, kan du overveje at søge i akademiske databaser, som f.eks. JSTOR, som indeholder artikler og bøger inden for en bred vifte af emner, herunder historie og epidemiologi. Derudover kan du også undersøge kilder fra biblioteker, arkiver eller museer, der har specialiseret sig i historiske kilder. Vær opmærksom på, at du skal kunne dokumentere dine kilder korrekt og følge de retningslinjer, som din skole eller uddannelsesinstitution har angivet.


Skriv et svar til: Større skriftlig opgave (historie) om pesten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.