Matematik

Logaritmer

08. februar kl. 21:10 af niko455c - Niveau: A-niveau

Jeg skal isolere k i formlen T1/2= (log(1/2))/k

En hjemmeside fortæller mig at k= -log(2)/t men er det ikke det samme som log(1/2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar kl. 21:23 af ringstedLC

\begin{align*} \log\left ( \frac{a}{b} \right ) &= \log(a)-\log(b) \\ &= -\log(b)\;,\;\log(a)=0 \\ log(a)&=0\Rightarrow a=1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar kl. 21:50 af Eksperimentalfysikeren

-log(2)/T = log(1/2)/T

Man vil ofte benytte udtrykket på venstre side, for, når man indsætter tal og regner k ud, så får man f.eks. for T=3: k=-log(2)/3= - 0,30103/3 = - 0,10034.


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.