Matematik

Kvadratsætninger

25. februar kl. 11:58 af Simlars - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til disse kvadratsætninger 

a. (2a-3x)2

b. (4a+6b)(4a-6b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar kl. 13:05 af Soeffi

#0.

a) Du ved, at (A - B)2 = A2 - 2·A·B + B2.

Sæt nu A = (2a) og B = (3x) i denne formel, hvad får du så? (Husk parenteserne!)


Svar #2
25. februar kl. 13:07 af Simlars

#1

#0. Du ved, at (A - B)2 = A2 - 2·A·B + B2.

Sæt nu A = (2a) og B = (3x) i denne formel, hvad får du så?

2a2 + 3x2 - 2ax


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar kl. 14:23 af ringstedLC

#2: Nej.

\begin{align*} (A-B)^2 &= A^2-2AB+B^2 \\ (2a-3x)^2 &= (2a)^2-2\cdot 2a\cdot (-3x)+(-3x)^2 \\ &= 2^2\cdot a^2-(-12ax)+(-3)^2\cdot x^2\\(2a-3x)^2 &= (...) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar kl. 16:59 af Soeffi

#1. a) Du ved, at (A - B)2 = A2 - 2·A·B + B2.

Sæt nu A = (2a) og B = (3x) i denne formel, hvad får du så? (Husk parenteserne!)

((2a) - (3x))2 = (2a)2 - 2·(2a)·(3x) + (3x)2 = 22·a2 - 2·2·a·3·x + 32·x2 = 4·a2 - 12·a·x + 9·x2.

Den anden opgave:

b) (4a + 6b)(4a - 6b) = (4a)2 - (6b)2 = 16·a2 - 36·b2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar kl. 17:14 af ringstedLC

#3 Ups:

\begin{align*} (A-B)^2 &= A^2-2AB+B^2 \\ (2a-3x)^2 &= (2a)^2-2\cdot 2a\cdot {\color{Red} 3x}+(-3x)^2 \\ &= 2^2\cdot a^2-12ax+(-3)^2\cdot x^2\\(2a-3x)^2 &= (...) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar kl. 21:04 af SuneChr

# 0
I denne opgave skal du gøre brug af to sætninger. Lær dem udenad. Du vil få brug for dem, indtil den dag du skal pensioneres - og noget derudover. Jeg taler af erfaring :)

Kvadratet på en to-leddet størrelse er lig med kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus led-
denes dobbelte produkt.

Kvadratet på et produkt er lig med produktet af faktorernes kvadrat.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar kl. 22:16 af StoreNord

Kvadratet på en to-leddet størrelse er lig med kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus  OG leddenes dobbelte produkt.
Hele to kvadratsætninger på een gang.           :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar kl. 23:27 af SuneChr

Narhhhhhh, ..
(a - b)2 er kvadratet på summen af  a og (- b)  som er kvadratet på   ( a + (- b) )
(a - b)3 = summen af leddene
    a3
-3a2b
  3ab2
   - b3  


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar kl. 23:51 af StoreNord

Sådan kan man vel også se på det.
Jeg blev selv forundret, da jeg senere hørte om 2. kvadratsætning. Jeg synes den er unødvendig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar kl. 12:09 af ringstedLC

I b) bruges kvadratsætningen:

To tals sum gange de to tals differens er lig kvadratet på det første led minus kvadratet på det andet led.

\begin{align*} (4a+6b)\cdot (4a-6b) &= 4a\cdot 4a+4a\cdot (-6b)+6b\cdot 4a+6b\cdot (-6b)\\ &= (4a)^2-24ab+24ab-(6b)^2 \\ &= (4a)^2-(6b)^2 \\(4a+6b)\cdot (4a-6b) &=16a^2-36b^2 \end{align*}


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.