Matematik

Optimereig

26. februar 2023 af Lalode - Niveau: B-niveau

En sti er indtegnet i et retvinklet koordinatsystem. Vi har punkterne A og B som er en del af en parabel (og stien) med regneforskriften: f(x)= -0,05x^2+60

Mellem punktet B(20,40) og punktet C er stien en ret linje l. linjen l er tangent til grapen f, med tangentpunkt i B.

Vis at linjen l kan udtrykkes ved ligningen y= -2x +80


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Tangentligning: }y &= f'(x_B)\cdot (x-x_B)+y_B \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2023 af peter lind

Det har ikke noget som helst at gøre med optimering.

Linien går gennem (20, 40) og har hældningen f'(20)


Skriv et svar til: Optimereig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.