Matematik

MATEMATIK: Hjælp til højden i retvinklet trekant

04. marts 2023 af Sarahmipmip - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:) det ville virkelig være en stor hjælp

Hvis der nogle der sidder inde med en god metode eller bare gode ideer må de rigtig gerne skrive


Svar #1
04. marts 2023 af Sarahmipmip

Skærmbilledet der er vedhæftet er af opgaven:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2023 af StoreNord

Tan(v) = x/grundlinjen              =>    
g2 =   x/tan(30)            og
g1 =   x/tan(37)

Træk de to sidste ligninger fra hinanden, så du får:
25  =     ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2023 af SuneChr

Vi kan udlede en generel formel:

\textup{h}=\delta \cdot \frac{\tan\beta \cdot \tan\alpha }{\tan \beta -\tan \alpha }             δ  er afstanden mellem de to skyggers spids,           α < β


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2023 af StoreNord

Det var faktisk det jeg gjorde i #2. Delta er jo 25. g1 og g2 er grundlinjer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2023 af StoreNord

Vedhæftet fil:20230305_003320.jpg

Skriv et svar til: MATEMATIK: Hjælp til højden i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.