Matematik

Melon

08. marts kl. 19:25 af tlilhgcn13116 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts kl. 20:17 af StoreNord

a)    Undersøg hvad x skal være, for at g(x) = 0; og gang så den fundne værdi med 2 for at få b.
       Beregn f(0) og gang med 2 for at få h.

b)    Kvadrér g(x) og tag integralet af f2(x) mellem endepunkterne; og gang så med Pi


Svar #2
09. marts kl. 18:11 af tlilhgcn13116

#1

a)    Undersøg hvad x skal være, for at g(x) = 0; og gang så den fundne værdi med 2 for at få b.
       Beregn f(0) og gang med 2 for at få h.

b)    Kvadrér g(x) og tag integralet af f2(x) mellem endepunkterne; og gang så med Pi

Når du skriver f(0) mener du g(0)? der er nemlig ikke nogen funktioner med navnet f(x) :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts kl. 20:20 af Emma593 (Slettet)

Slettet

Svar #4
09. marts kl. 20:44 af tlilhgcn13116

#3

a) Først skal vi finde bredden af tværsnittet, som kaldes b. Bredden af tværsnittet er afstanden mellem de to lodrette linjer, der går igennem melonens omrids. På figuren kan vi se, at bredden er 24 cm.

Nu skal vi finde højden af tværsnittet, som kaldes h. Højden er afstanden mellem den vandrette linje, der går igennem midten af melonen, og den øverste del af melonens omrids. På figuren kan vi se, at højden er 7,2 cm.

b) Nu skal vi bestemme melonens volumen. Da melonen kan tilnærmelsesvis beskrives som et omdrejningslegeme om x-aksen, kan vi bruge formlen for volumen af et omdrejningslegeme:

V = π * ∫(f(x))^2 dx

Her er f(x) funktionen for omridset af melonen, som er givet ved:

f(x) = 2 * g(x)

Vi skal også bruge grænserne for integralet. Da melonen er symmetrisk om y-aksen, kan vi integrere fra 0 til b/2, hvor b er bredden af tværsnittet.

Så vi sætter alt dette sammen:

V = π * ∫0^(b/2) (2 * g(x))^2 dx

Ved at indsætte forskriften for g(x) og grænserne for integralet, kan vi beregne melonens volumen til at være cirka 409,8 kubikcentimeter.

hvor henne kan du se at b=24 og h=7.2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts kl. 22:08 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts kl. 22:16 af ringstedLC

#4: Tag udgangspunkt i #1 (#3 er forkert):

\begin{align*}\textbf{a)}\\ g(x)=0 &= 7.2\cdot \sqrt{1-0.01x^2} \\ 0.01x^2 &= 1 &&\Rightarrow |x|=10 \\&&&\Rightarrow b=10-(-10)=20 \\ g(0) &= 7.2 &&\Rightarrow h=2\cdot 7.2=14.4 \\\\ \textbf{b)} \\ V &= \pi\cdot \!\int_{-10}^{10}\!7.2^2\cdot \bigl(1-0.01x^2\bigr)\,\mathrm{d}x=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts kl. 23:54 af SuneChr

# 0
Ville vi få samme rumfang, hvis vi drejede kurven (i 1. og 4. kvadrant) om y-aksen?


Skriv et svar til: Melon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.