Matematik

Skålen

10. marts kl. 23:52 af tlilhgcn13116 - Niveau: A-niveau

Hejsa 

er der nogen som kan hjælpe med følgende opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts kl. 00:40 af CooperForce

a) Højden er vist som værende y-værdien. Du skal derfor finde den største y-værdi for g(x). Dette er g(-9) og g(9).

b) Da skålens bund er en cirkel skal du finde radius for bunden, hvilket må være x-værdien når g(x)=0. Så løs ligningen g(x)=0 (rødder for et andengradspolynomie). Du indsætter nu denne x-værdi i formlen for arealet af en cirkel.

c) Du skal lave følgende integrale:

2\pi \int_0^{g(9)} x\cdot g(9) \: dx - 2\pi \int_{svar\: til\: opgave\: b)}^{g(9)}x\cdot g(x) \: dx

Du skal lave dette integrale, da du skal have det skraverede område, hvilket er arealet under linjen g(9) i intervallet 0 til g(9) minus området under g(x) fra, hvornår end g(x)=0, x>0 og g(9).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts kl. 13:32 af SuneChr

Få et bedre rumligt indtryk af kurvedrejningen om y-aksen ved at betragte en cylinder med y-aksen som cylinderakse, radius 9 og højde \frac{1843}{200} . Beregn rumfanget af denne.
Rumfanget af området udenfor skålen begrænset af cylinderen er  2\pi \int_{\frac{\sqrt{182}}{5}}^{9}x\cdot g(x)\, \textup{d}k  dk  dx
Træk integralets værdi fra cylinderens rumfang. Derved får vi det resterende rumfang, som er skålens rumfang.

Hvis kurvens forskrift har en invers, kan man tjekke ved at rotere om x-aksen og med andre grænser, men det er
en helt anden historie.


Svar #3
11. marts kl. 15:57 af tlilhgcn13116

Jeg fik volumen til at være v = 1173.07 ser det rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts kl. 16:54 af SuneChr

cylinder        2344,931...

-  integral     1067,088...
___________________
skål             1277,843...           nøjagtigt:  π·4067501·10- 4
___________________


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts kl. 19:28 af SuneChr

# 3
Hvordan ser din opstilling ud?


Skriv et svar til: Skålen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.