Matematik

Bestem en forskrift

11. marts kl. 19:47 af Eca - Niveau: C-niveau

Hej

Skal bestemme en funktion ved hjælp af to punkter, men min b-værdi virker ikke helt rigtig. Nogen som kan hjælpe?

Har vedhæftet opgaven (spg. 1)


Svar #1
11. marts kl. 19:47 af Eca

Min besvarelse:


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts kl. 20:06 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts kl. 20:09 af ringstedLC

Bliv i din oprindelige tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2066960

og spørg der.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts kl. 20:10 af jl9

Brug evt. flere decimaler af a ved bestemmelse af b


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts kl. 20:14 af peter lind

I de to ligninger kan du ikke bare sætte b=0. Det er tydeligvis forkert. Du må løse en af de to ligninger, så du får b. Hvis dit a er korrekt er det ligegyldig hvilken af ligningerne du bruger.

Brug dit CAS værktøj


Svar #6
11. marts kl. 20:19 af Eca

Når jeg regner b ud får jeg stadig 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts kl. 23:39 af jl9

I din vedhæftede besvarelse regner du da b to gange med fsolve. Er det fordi man bagefter skal skrive

b = 0.0074...

i CAS?

Bemærk man kan få mere præcis b hvis a-værdien i fsolve har flere decimaler med.


Svar #8
12. marts kl. 13:14 af Eca

Kan ikke få det til at virke med CAS

B-værdien bliver stadig 0 når jeg regner med flere decimaler (er det så a-værdien jeg har regnet forkert?)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts kl. 13:55 af ringstedLC

Din CAS har beregnet a.

Definér W(L) og løs ligningen:

\begin{align*} W(L) &:= b\cdot L^{a} \\fsolve\bigl(W(7.1)=5.5\bigr) &\Rightarrow b=... \end{align*}


Svar #10
12. marts kl. 14:52 af Eca

Jeg får ikke noget resultat, når jeg skriver det ind


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts kl. 15:06 af peter lind

Du har W(L) og La så er b = W(L)/La. kan det overhovedet blive nemmere ?


Svar #12
12. marts kl. 15:10 af Eca

Jeg får L^a til 0. Det kan ikke være korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. marts kl. 15:19 af peter lind

7.13.37 = 0  ????


Svar #14
12. marts kl. 15:29 af Eca

Skriver jeg det får jeg 745, men skriver jeg 14.3 i stedet får jeg 7824. Jeg skal jo kun lave en funktion, så burde de ikke på en eller anden måde hænge sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. marts kl. 15:52 af Anders521

#14 Din Maple-udskrift i #1 viser a = 3,374302678, hvilket ser rigtigt ud. At du får to forskellige b-værdier skyldes nok din afrunding af a. Ved en potensregression i Geogebra (med funktionen Fitpot ) fås a = 3,374302672 og b = 0,007378352.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. marts kl. 15:56 af peter lind

Det er jo La du beregner. Du skal beregne b = W(L)/La


Svar #17
12. marts kl. 16:00 af Eca

Får det stadig til 0


Svar #18
12. marts kl. 16:02 af Eca

Er b-værdien  så bare 0? Så funktionen hedder W(L) = 0*L^3.37


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. marts kl. 16:10 af peter lind

Du får da ikke 0. Læs dog det du har fået i #17


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. marts kl. 16:11 af ringstedLC

#17: Det gør du da ikke.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.