Matematik

Potensfunktion

07. marts 2023 af Eca - Niveau: C-niveau

Hej

Har en aflevering for, men er i tvivl om en enkelt opgave (opgave a). Ved ikke hvordan jeg skal løse den korrekt, men tror at a = 0,5 og b = 2

Nogle der kan hjælpe?

Har vedhæftet et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2023 af peter lind

Der er flere muligheder:

1) Brug et CAS værktøj

2) slå op i en tabel under eksponentielle funktioner

3) den eksponentiel funktion har formen w = b*La

sæt punkterne ind i den formel og du får to ligninger med 2 ubekendte som du må løse

Divider du de to ligninger med hinanden går b ud, så du har en ligning med 1 ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2023 af ringstedLC

a) I stedet for at tro og være i tvivl, så test:

\begin{align*} W(L) &= 2\cdot L^{0.5} \\ W(7.1) &= 2\cdot 7.1^{0.5}\;{\color{Red} \neq }\;5.5 \\ W(14.3) &= 2\cdot 14.3^{0.5}\;{\color{Red} \neq }\;58.4 \end{align*}

Brug:

\begin{align*} a &= \frac{\log(y_2)-\log(y_1)}{\log(x_2)-\log(x_1)} &&\textup{formel (96)} \\ b &= \frac{y_1}{{x_1}^{a}}=\frac{y_2}{{x_2}^{a}} &&\textup{formel (97)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2023 af Anders521

#2 Det er ikke en eksponentiel funktion.

#0 a) Brug formel (112) i formelsamlingen. b) Løs ligningen W(L) = 100 mht. L.


Svar #5
08. marts 2023 af Eca

Jeg vil prøve, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.