Studievalg og videregående studie

Sundhedsteknologi vs. Medicin og teknologi

12. marts 2023 af rycdi
Hej,
Nu har jeg været inde og læse om Medicin og teknologi (Biomedical Engineering) på DTu, og sundhedsteknologi (Biomedical Engineering and Informatics) på AAU.
Hvad er den store forskel mellem disse to uddannelser, og ved hvilken er der mest potentiale.
Vil jeg fx. Som færdiguddannet kandidat i sundhedsteknologi kalde mig selv for Biomedical Engineer alene?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2023 af Anders521


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2023 af KAHENNEBERG

Hej,

Medicin og Teknologi (DTU/KU) og Sundhedsteknologi (AAU) består begge af en bachelordel og en kandidatdel. Der er således ingen forskel på uddannelsesniveau, og kandidaterne fra begge programmer kan betragte sig som biomedical engineers.

Langt de fleste kandidater ansættes med udgangspunkt i deres generelle kompetencer i problemløsning og ikke så meget på grund af deres spydspidskompetencer. Det kræver flere års erhvervserfaring, før man kan kalde sig ekspert i sit felt, og på det tidspunkt er der næppe den store forskel på, om man er uddannet i det ene eller andet af de to programmer.

De to programmer adskiller sig primært ved hvilke fagdiscipliner, man kan specialisere sig i. Undervisningen på civilingeniøruddannelser er forskningsbaseret. Det er altså universiteternes forskningsområder, der afgør i hvilke fagområder, en studerende kan tage videregående kurser.

Det kan derfor anbefales at læse hjemmesiderne for de to universiteters medicotekniske forskningsgrupper, hvis man vil have et mere detaljeret billede af de fagområder, man som studerende kan modtage videregående undervisning i og lave studenterprojekter i.

Indhold og struktur i uddannelserne er forskellige, men deres potentiale er sammenlignelig. På universitetsstudier har den studerende selv ansvaret for egen læring. Hvor stort et udbytte man får af sin uddannelse afhænger i stor grad af den studerendes potentiale.

Man kan også uddanne sig inden for samme område på Syddansk Universitet, på Århus Universitet samt på DTU's campus i Ballerup..

Med venlig hilsen

Kaj-Åge Henneberg

BSc-studieleder, Medicin og Teknologi, DTU.


Skriv et svar til: Sundhedsteknologi vs. Medicin og teknologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.