Matematik

Differentialligninger

14. marts kl. 09:50 af ChristinaEUX - Niveau: A-niveau

En funktion h  er løsning til differentialligningen

y'=x*(2^y + x) 

Grafen for  h  går gennem punktet  R(-1,3).

Bestem uden hjælpemidler en ligning for tangenten til grafen for  h  i punktet  R.

Nogen der kan hjælpe, jeg forstår simpelthen ikke hvad jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts kl. 14:17 af CooperForce

Tangentens ligning er:

y=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

Du kender værdierne:

\begin{align*} x_0 =& -1\\ f(x_0) =& 3 \end{align*}

Du skal nu finde den manglende værdi, f'(x_0) og indsætte alle værdierne i tangents ligning.


Svar #2
14. marts kl. 20:46 af ChristinaEUX

y=f' (3) * (x-1)+3 ? 


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.