Matematik

Vektorregning

07. april 2023 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med det et spørgsmål i en matematik aflevering. Jeg har vedhæftet opgaven, På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Mat billede.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2023 af oppenede

a) Indsæt i formlen for vinklen mellem 2 vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2023 af ringstedLC


Svar #3
07. april 2023 af Fatima1602

#1

a) Indsæt i formlen for vinklen mellem 2 vektorer

Tak for svaret. Men jeg har brug for hjælp til b


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} \left | \overrightarrow{OP} \right | &<\left | \overrightarrow{OA} \right |+\left | \overrightarrow{AB} \right |+1.1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2023 af MentorMath

#0

i b) skal du vise at længden af linjestykkerne OA, AB og BC er større end længden af vektoren fra begyndelsespunktet til punktet P.

VektorOP = (8,8 , -1,3). 

Herefter bestemmes længden af vektor OP :)

Der vises nu at |OA| + |AB| + |BC| ≥ |OP|.


Svar #6
07. april 2023 af Fatima1602

#4

b)

\begin{align*} \left | \overrightarrow{OP} \right | &<\left | \overrightarrow{OA} \right |+\left | \overrightarrow{AB} \right |+1 \end{align*}

Tak for hjælpen!


Svar #7
07. april 2023 af Fatima1602

#4

b)

\begin{align*} \left | \overrightarrow{OP} \right | &<\left | \overrightarrow{OA} \right |+\left | \overrightarrow{AB} \right |+1 \end{align*}

Jeg har udregnet det og fået det til: Vektor OA + vektor AB+1.1=4.1+3.27+1.1=8.47 

Skal resultatet ikke være længere end vektor OP, som jo er (8.8,-1.3)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2023 af MentorMath

#7

Skal resultatet ikke være længere end vektor OP? Jo:)

Vi finder længden af vektor OP = (8.8,-1.3).

Der er en formel for bestemmelse af længden af en vektor i formelsamlingen. Længden af vektor OP, skal da være mindre end eller lig med 8,47, hvis gravkoen skal kunne nå punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2023 af MentorMath

vektor a = (a1, a2).

Længden af en vektor a:

|vektor a| = √(a12 + a22)


Svar #10
07. april 2023 af Fatima1602

#8

#7

Skal resultatet ikke være længere end vektor OP? Jo:)

Vi finder længden af vektor OP = (8.8,-1.3).

Der er en formel for bestemmelse af længden af en vektor i formelsamlingen. Længden af vektor OP, skal da være mindre end eller lig med 8,47, hvis gravkoen skal kunne nå punktet P.

Men mit resultat viser at gravkoen, jo ikke er lang nok til at nå punktet. Så hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2023 af MentorMath

#10

Hej igen.

Umiddelbart tænker jeg, at du må have lavet en regnefejl i bestemmelsen af |OA| + |AB| + 1,1..

Jeg får længden af gravkoens arme og grab til 9,08044 > 8.8955 = |OP|.

Skriver lige mine udregninger op, 2 sekunder:)


Svar #12
07. april 2023 af Fatima1602

#11

#10

Hej igen.

Umiddelbart må have lavet en regnefejl i bestemmelsen af |OA| + |AB| + 1,1..

Jeg får det længden af gravkoens arme og grab til 9,08044 > 8.8955 = |OP|.

Jeg har brugt GeoGebra, så ved ikke lige hvad der er gjort forkert. Har vedhæftet et billede af det

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2023 af MentorMath

#12

Mhm.. er ikke den bedste til geogebra af os, der hjælper herinde.. Måske en af de andre, der kan svare på det..

Jeg har vedhæftet mine beregninger, såfremt jeg har regnet rigtigt.


Svar #14
07. april 2023 af Fatima1602

#13

#12

Mhm.. er ikke den bedste til geogebra af os, der hjælper herinde.. Måske en af de andre, der kan svare på det.

Jeg har vedhæftet mine beregninger, såfremt jeg har regnet rigtigt.

Ok, tak det giver mening. Jeg havde nemlig rundet op på nogle af mine tal. Tak for hjælpen! 


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. april 2023 af ringstedLC

Hvis disse elementer konstrueres i ovst. rækkefølge kan A og B flyttes i forhold til opgavens oplysninger.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.