Matematik

MAT

12. april kl. 22:29 af Skole1234v - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg har lidt svært ved opgave b, og vil høre om der er nogen der vil hjælpe.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april kl. 23:04 af CooperForce

Du skal bruge nogle ting du ved omkring fokuspunkter og eccentricitet.

Først ved du at fokuspunkterne har koordinater:

F_1(-ea,0) \quad \text{og} \quad F_2(ea,0)

Det fokuspunkt du har med at gøre har de første koordinater, da det ligger til venstre for origo.

Bagefter så ved du at eccentriciteten af ellipsen kan beregnes ved:

e=\sqrt{1-\frac{b^2}{a^2}}

Hvis vi sætter disse fakta sammen kan vi se at første koordinaten til dit fokuspunkt er:

\begin{align*} -ea &=-\sqrt{1-\frac{b^2}{a^2}} \cdot a\end{align*}

Indsæt dine værdier og anvend afstandsformlen på de to punkter P og F1.

Håber det hjalp, ellers kan du spørge :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april kl. 00:53 af SuneChr

Kan reduceres
      ea = \sqrt{a^{2}-b^{2}}


Svar #3
14. april kl. 14:59 af Skole1234v

Tak for hjælpen, det giver mening:)

Skriv et svar til: MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.