Matematik

Mat differientering

18. april 2023 af jeghaderkemi13 - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med dette tak. Har vedhæftet billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&\textup{for }&2.5\leq x\leq 11.3\quad f(x)=-0.0155x^2+0.2139x+1.06224\\\\&& f{\, }'(x)=-0.0155\cdot 2x+0.2139\\\\&& f{\, }'(6.9)=-0.031\cdot 6.9+0.2139=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{fortegnsvariation}\\ \textup{for }f{\, }'(x)\quad 2.5\leq x\leq 11.3 \end{array}              +            0             -
\small \begin{array}{lllll} x\textup{-variation} \end{array}                          ___________6.9___________
\small \begin{array}{lllll} \textup{monotoni}\\ \textup{for }f(x)\textup{:} \end{array}                             \small \begin{array}{lllll} \textup{}\\ \textup{voksende} \end{array}            \small \begin{array}{lllll} \textup{}\\ \textup{aftagende} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{e)}\\& u=\left | \tan^{-1}\left ( -0.2 \right ) \right |+90\degree=101.31\degree \end{array}


Svar #5
18. april 2023 af jeghaderkemi13

mange tak, hvad med det her:

jeg startede med indsætte 300 ind i denne formel, som vi havde brugt før: 3/2*sqrt(3)*b^2*h, og det gjorde jeg for at finde h, som så gav h=200/sqrt(3)*b^2. I billedet ser man formlen for A, og efter man har indsat h ind, så skal man differientere, og der sidder jeg fast


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2023 af StoreNord

Substituer b med x og løs ligningen med hensyn til x.

Er det en ny opgave? eller det stadig opgaven i #0


Svar #7
21. april 2023 af jeghaderkemi13

Det en ny opgave


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2023 af StoreNord

Hvad med at vise et billede af hvad du har gjort?
Og hvorfra har du denne formel     3/2*sqrt(3)*b^2*h    ???

                                                             \frac{3}{2} \sqrt{3}\cdot b^2\cdot h


Svar #9
22. april 2023 af jeghaderkemi13

Det er ligemegt har fundet ud af det, men der er en anden opgave der driller, det er opgave "f" hvor man skal bestemme den største omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2023 af StoreNord

Find maksimum for parablen af f(x). Sammenlign den med 2. Den største af dem er radius.
Omkreds = Pi*r².


Svar #11
22. april 2023 af jeghaderkemi13

hvad mener du med at sammeligne med 2?Altså de to andre stykkevise funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2023 af ringstedLC

f. Lav en delvis funktionsundersøgelse og bestem maksima:

\begin{align*} f_{maks}(x): &= \left\{\begin{matrix} \bigl(-0.2x+2\bigr)_{maks} &,\;0\leq x \\ \bigl(-0.0155x^2+0.2139x+1.06224\bigr)_{maks} \\ \bigl(0.2x-0.76\bigr)_{maks} &,\;x\leq 13.5\end{matrix}\right\} &&\Rightarrow x_0=... \\\\ O_{maks} &= {\color{Red} 2\,\pi\,r_{maks}} &&,\;r_{maks}=f_{maks}(x_0) \\ O_{maks} &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2023 af StoreNord

#11    Ja.
Der er også et maksimum mellem 13 og 14.

Og selvfølgelig skal du beregne Omkreds;ikke Areal.


Svar #14
22. april 2023 af jeghaderkemi13

kan man gøre det ud fra GeoGebra? Eller skal man gøre det at man differentierer to gange?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2023 af StoreNord

Det er da nok at differentiere een gang og sætte lig med 0.
Jeg bruger selv Geogebra 5.
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. april 2023 af StoreNord

Sådan her:


Svar #17
22. april 2023 af jeghaderkemi13

så her er punkt A toppunktet for hele funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. april 2023 af StoreNord

Kun lokalt toppunkt!!


Svar #19
22. april 2023 af jeghaderkemi13

Men er det så maksimum for hele funktionen også? og forstår ik lige hvordan man kan bruge radius til det her, siden det ikke er en cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. april 2023 af StoreNord

A ligger på en cirkel rundt om xAksen.
Men der er to andre steder, du skal checke:
                            Ved yAksen            og
                            Helt ude til højre


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.