Kemi

pH af neutralisationsreaktion

19. april 2023 af nighthunter21 - Niveau: B-niveau

I en glaskolbe er der:

c(HCl)=0,15M

V(HCl)=0,450 L

Og der tilsættes:

c(NaOH)=1,0M

V(NaOH)=0,05L

Udregn pH, som jeg får til:

n(HCl)-n(NaOH)=0,06mol-0,05mol=0,01mol

V(blanding)=0,450L+0,05L=0,5L

c(blanding)=\frac{0,01mol}{0,5L}=0,02M

pH=-log(0,02)\approx 1,7

Kommentar: vi har arbejdet en del med ækvivalenspunkter og en masse andet kemi, så har nærmest glemt alt det basale!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \left [ HCl \right ]_{\textup{blanding}}=\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.0175\;\mathrm{mol}}{0.5\;\mathrm{L}}=0.0350\;\mathrm{M}\qquad (\textup{ikke afrunde i en mellemregning})\\\\ pH=-\log\left (0.0350 \right )=1.46 \end{array}


Skriv et svar til: pH af neutralisationsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.