Matematik

Plangeometri

06. maj 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Hejsa :)

Er der nogen der ved hvordan man finder en ligning for planen der både indeholder en linje og et punkt?

Har prøvet mig lidt frem med at finde ligning ud fra normalvektor og punktet, men det giver ikke det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2023 af ringstedLC

a) Bestem planens normalvektor (abc) som krydsproduktet af linjens retningsvektor og en vektor fra linjens punkt til P, sæt ind i:

\begin{align*} \alpha :a\cdot (x-6)+b\cdot (y-1)+c\cdot (z-2) &= 0 \end{align*}

og reducér ligningen.

NB. Det er ikke plangeometri, men rumgeometri.


Svar #3
06. maj 2023 af em99

Tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2023 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.