Matematik

Integrale

17. maj 2023 af em9728 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til at besteme integralet.

f(x)= 4x^3  -  5e^x 

Jeg vil benytte integration ved substitution

hvor:   t = 5e^x         og          dx = 1 / 5e^x dt

Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2023 af mathon

Du skal integrere uden substitution.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2023 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \int \left ( 4x^3-5e^x \right )\mathrm{d}x=\int 4x^3 \mathrm{d}x-\int 5e^x \mathrm{d}x=x^4-5e^x+k \end{array}


Svar #3
17. maj 2023 af em9728

Tak for hjælpen :) God dag


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.