Kemi

Stofmængdeberegning af ethansyreanhydrid

25. maj kl. 11:25 af Hjælpmigx - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og skal til at finde den begrænsende faktor, i min syntese af acetylsalisylsyre. Dermed har jeg beregnet stofmængden af salicylsyre, og skal nu udregne stofmængden af ethansyreanhydrid. Men her er jeg gået i stå. Vi brugte 4 mL ethansyreanhydrid, dermed har jeg skrevet:

4 mL/102,09 g/mol

Men hvad skal enheden så være på resultatet? Der er jo både mL og g/mol?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj kl. 14:02 af mathon

Du har ikke opgivet koncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj kl. 18:41 af Heptan

Ethansyreanhydrid (ren) densitet: 1,08 g/cm³


Svar #3
27. maj kl. 10:24 af Hjælpmigx

Vi har ikke fået oplyst koncentrationen af det ethansyreanhydrid vi brugte.

Og det er jo ikke densiteten jeg vil finde, det er stofmængden. Som jeg har beregnet ud fra overstående formel. Jeg er bare i tvivl om enheden der skal stå bag resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj kl. 14:05 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} n_{\textup{ethansyreanhydrid}}=\frac{\left ( 0.004\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 1.08\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{g}{L}} \right )}{102.09\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.042316\;\mathrm{mol} \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning af ethansyreanhydrid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.