Matematik

Intervalsandsynligheder for normalfordelinger

06. juni kl. 14:27 af Ehhdbjbd - Niveau: A-niveau

Hej:)

Jeg skal gøre rede for hvordan man bestemmer intervalsandsynligheder for normalfordelinger. Hvad menes der med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni kl. 14:34 af Anders521

#0...Hvad er en intervalsandsynlighed?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni kl. 15:03 af Anders521

#0 Glem det, jeg har fundet svaret. Du bestemmer intervalsandsynligheder for normalfordelinger ved at integrere tæthedsfunktionen for en normalfordeling inden for et interval. F.eks. for en stokastisk variabel X~N(μ,σ) vil sandsynligheden for et tal i intervallet ]-∞; t] være

                                                      P( ]-∞; t] ) = P( X < t ) = ∫-∞t f(x) dx 

hvor f betegner tæthedsfunktionen for en normalfordeling.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni kl. 22:52 af SuneChr

Sandsynligheden for at X = x tilhører intervallet  [a ; b]
      er
sandsynligheden for at X = x tilhører intervallet  ]-\infty ; b]   minus
sandsynligheden for at X = x tilhører intervallet  ]-\infty ; a]
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni kl. 23:17 af Anders521

Eller P( X ∈ [a; b] ) = P( a < X < b ) = ∫ab f(x) dx


Svar #5
07. juni kl. 18:20 af Ehhdbjbd

Hej, tak for svarene, men kan I evt uddybe? Er det det man finder når man bruger kommandoen Normcdf i nspire? og hvilket resultat når man frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni kl. 19:26 af Anders521

#5

Hej, tak for svarene, men kan I evt uddybe?

Hvad præcis vil du gerne have uddbybet?

Er det det man finder når man bruger kommandoen Normcdf i nspire?

PAS

  og hvilket resultat når man frem til?

Uanset hvilket CAS-værktøj, der bruges, skulle resultatet gerne ligge mellem 0 og 1.


Svar #7
07. juni kl. 21:03 af Ehhdbjbd

Jeg er bare i tvivl om hvad man finder frem til og hvad resultatet viser.

Mit spørgsmål jeg skal svare på er hvordan man bestemmer intervalsandsynligheder for normalfordelinger, og forstår ikke hvad jeg skal svare. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. juni kl. 21:10 af Anders521

#7

Jeg er bare i tvivl om hvad man finder frem til ...

Det du finder frem til er en sandsynlighed, dvs. et tal der ligger mellem 0 og 1.

Mit spørgsmål jeg skal svare på er hvordan man bestemmer intervalsandsynligheder for normalfordelinger, og forstår ikke hvad jeg skal svare. 

Det gør du som oplyst i #2. Rent teknisk, ville man bruge et CAS-værktøj (F.eks. TI-Nspire eller GeoGebra) eller ved et tabelopslag (F.eks. Erlang S) til at bestemme intervalsandsynligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni kl. 01:57 af SuneChr

SP 080620230158.PNG.

Vedhæftet fil:SP 080620230158.PNG

Skriv et svar til: Intervalsandsynligheder for normalfordelinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.